KARIN & ELIN

Kurering dag 2

Kategori: Allmänt

Lite extra tid + mönstrad tejp kan sluta såhär

En väldigt tom vägg pryds nu av dessa ramar


Har inga bilder att fästa i ramarna än, men jag tycker de funkar bara som de är också


Köpte den här förpackningen med tre olika mönster och bredder på Ica Maxi för runt 30kr. Kap!

Hann även med att så våra kryddväxter vi köpte från IKEA för ett tag sen. Här ska det förhoppningsvis  bli koriander, timjan och basilika inom en snar framtid


♥K
 

H&M HOME

Kategori: Karin

Får ta tillfället i akt, då jag är hemma och kurerar mig, att blogga lite..

Förra veckan gjorde jag en liten avstickare in på H&M Home då jag var på väg hem från jobbet. Det var INTE lätt att gå därifrån utan att köpa något. De har sååå mycket fina saker nu, som verkligen passar hemma hos oss. Det slutade iaf med att jag ringde pojkvännen för att höra om vi eventuellt kunde besöka butiken tillsammans följande dag. Jag kunde bara inte låta bli att shoppa dessa grejer men visste att det skulle bli för tungt för mig att bära, så lite hjälp behövdes allt. Bara rättvist då jag betalade för hela kitet ;)


Det här var inte den bästa bilden måste jag medge. Det ser lite murrigt ut. Men här ser man iaf kuddfodralen vi köpte. De mindre svarta och de stora guldiga. Tavlan och kudden med hundarna och katterna bloggade jag om förut. Vi är fortfarande inte helt på det klara med vad vi ska flytta - tavlan eller kudden. Blir liksom lite kaka på kaka med båda. Eller?


På öppna spisen står nu två askar och en ljuslykta. Vi köpte även en mindre variant av lyktan men den lyckades min bättre(?) hälft tappa nånstans på vägen hem..


Även den här coola lyktan fick följa med hem.
Sen köpte vi även handdukar i Missoni-stil och lite annat som jag inte har bild på.

Är så himla sugen på att fixa mer här hemma! Vi har massa planer. Bl.a. utrivning av garderober och installation av en ny, nya badrumsmöbler, tavlor och spegel som ska upp, nya dörrhandtag..mm. Men det krävs ju att man tar tag i det hela nån gång och det är lättare sagt än gjort när båda jobbar heltid och bara har varannan helg lediga tillsammans.
Men jag måste ändå få skryta om det minimala men ändå så stora projektet som jag idag både påbörjat och avslutat. När vi flyttade in för 1 år och nästan 5 månader sen upptäckte jag i badrummet 2 fula svarta klistriga märken på kaklet. Där hade suttit krokar och de förra ägarna hade bara slitit ner dem och inte gjort något åt klistret som satt kvar. Hela den här tiden vi bott här har jag irriterat mig på de där märkena och tänkt att jag ska göra nåt åt det. prova med olja eller diskmedel, ja vad som helst. Men har jag provat då? Nej, för jag har hela tiden tänkt att det säkert kommer va jättesvårt att få bort och liksom inte orkat med besvikelsen om det skulle va så. Men idag tänkte jag bara "what the hell"..och så provade jag med nagellacksremover och på 2 sekunder var allt borta !!! Jag tog ett kliv tillbaka och tittade på den där väggen och kände mig som pånyttfödd. Finally! liksom :P Mer sån där spontanitet i mitt liv, tack!


Nån kattägare som känner igen sig? - har tvättat och strykt de vita stolsöverdragen och hängt de över stolarna i väntan på "påsättning". Plötsligt har katterna hittat nya favvoplatser att sova på.. Hej pälshärva!
Suck! Varför besvärar jag mig ens med att tvätta nåt här hemma?

♥K

Butterfly-ish

Kategori: Hår & smink-modell

Senaste sminkningen hos Make Up Institute /Elin

Dumma fötter

Kategori: Elin

 
Jag har ett längre tag haft ont i mina fötter och en del i knäna. För några veckor sedan var jag hos läkaren då en av mina fotknölar är konstant svullen och det gör ont så fort fötterna blir varma och det funkar inte för mig eftersom jag tränar en del och går mycket promenader. Ja, så jag gick dit och fick veta att jag snebelastar fötterna och är typ plattfotad och det som kan hjälpa är inlägg i alla skor, jippie...
Så idag gick jag till en affär som specialiserar sig på fötter och där fick jag också veta att jag har överrörliga fotleder. Jag fick prova ett par inlägg som går från under hälen och fram till mitten av foten ungefär. Sjukt obekvämt, men dom ger den stabilitet som mina fötter saknar. Det känns inte alls kul att behöva gå med specialinlägg resten av mitt liv, men förhoppningsvis vänjer sig mina fötter vid det obekväma och svullnaden ger med sig. Jag vill ju inte få några permanenta "skador" heller, så jag hoppas det kan bli bra nu. Det lär hjälpa mina knän (och höfter) som jag får ont i ibland också. Hur som helst så känns det skönt att jag tog tag i det här! No more feet-torture..
 
Ta hand om er!

Bloglovin'

Kategori: Allmänt

Dagens sminkningar

Kategori: Elin

Idag var det en heldag i studion på makup institute. Jag fick fyra olika sminkningar, en naturlig (som jag glömde fota), en dramatisk look med färg, klassisk 50-tal och sista "ögonskuggsteknik". Mina ögon sved lite efter allt smink och jag har fortfarande glitter lite överallt, så det var väldigt skönt att få komma hem och ta ut linserna och duscha. Åh, jag vill också ha en massa smink... Ska definitivt investera i en bra skugga + pensel för brynen, som fick sig en rejäl omgång idag. Dom är mindre än vad dom brukar (har rätt tjocka bryn, som tur är), men jag gillar hur dom blev. Gäller att vänja sig bara ;-).
 
Himla snygg ögonsminkning! Själv hade jag föredragit lösfransar till den här looken.
 
Lite Marilyn Monroe och glitter-licious. Det var såå snyggt! Hade älskat att gå ut och dansa med det :)
 
♥Elin

Körkort...

Kategori: Elin

Då har man äntligen bokat intensivkurs! Vecka 18-19 åker jag och förhoppningsvis har jag körkort efter det. Crazy! Blev lite nervös nu bara för det ;-)

Panikångest - min historia

Kategori: Elin

Jag har alltid haft väldigt dålig självkänsla och sviktande självförtroende. Jag har alltid känt att jag måste vara perfekt på alla sätt och vis, på ett extremt sätt. Jag måste se perfekt ut, jag måste rita perfekt, jag måste sjunga perfekt, jag måste prestera perfekt, jag måste ha ett perfekt rum, ett perfekt liv osv. Helt galet, ja.
 
Jag minns sista terminen i gymnasiet. I 2,5 år hade jag kämpat mig igenom naturvetenskapliga programmet, självförtroendet låg i botten. Jag hade panik av att hitta ett jobb och börja tjäna pengar = äntligen börja leva. Vid den här tidpunkten betydde inte skolan något för mig längre, utan leva livet var det jag brydde mig om. Festa varje helg, bada nattbad på Eriksdalsbadet (hihi), vara uppe hela natten och kolla på film, leva på kaffe, vara med dom jag brydde mig om. Ja, därför hade jag ett smått behov av pengar och ett stort behov av ett jobb (eller tvärt om?). Och turen var faktiskt på min sida för en gång skull och gav mig ett jobb. Jag började jobba varje helg i maj-månad, mitt i sluttampen av gymnasiet, och det var rätt underbart faktiskt. Jag jobbade utomhus med blommor och växter, med försäljning och skötsel. Trivdes som fisken i vattnet. Blev brun som en pepparkaka och åt mängder med jordgubbar varje dag. Jag levde för stunden. Mitt i allt det här träffade jag min pojkvän och man skulle nog kunna säga att det var kärlek vid första ögonkastet♥. Vi är fortfarande tillsammans, fast vi har gått igenom så mycket.
 
För ca ett år sedan började jag få väldigt ont i kroppen. Då jobbade jag på Max i en nyöppnad restaurang som sålde väldigt bra. Det är ett kroppsligt tungt och stressigt jobb och att ha ont i kroppen funkar liksom inte där. Så för en gångs skull gick jag till läkaren, som bad mig säga upp mig därifrån. Jag fick också lämna blodprover. Det var första gången någonsin för mig och jag grät och fick panik. Det slutade med att jag fick med mig ett emla-plåster hem och min pojkvän fick följa med mig en dag senare. Efter det jobbade jag på och väntade på svaren. Jag var väldigt stressad på jobbet då många sagt upp sig och jag satte hög press på mig själv att göra ett bra jobb. Efter ett tag fick jag svar och det visade sig att jag hade en inflammation i kroppen och fick rådet att äta en massa Alvedon och återigen säga upp mig. Men, jag fortsatte att jobba. En kväll var jag så stressad att jag hade hjärtklappning och inte kunde få i mig en tugga mat på min rast, när jag vanligtvis äter som en häst. Jag fick åka hem och vila mig i några dagar.
Jag fortsatte att ha ont i kroppen, men stod ut då jag snart skulle ha semester och åka till Kreta med pojkvännen. Det var helt underbart att få åka iväg, även om min flygskräck (haha...) var extremt jobbig denna gång. Jag spände mig så hårt att det pirrade i HELA kroppen och jag blev alldeles yr, usch. Väl framme så var det inte så underbart som jag hade föreställt mig. Jag, som alltid har tålt solen hur bra som helst, har svårt att bränna mig osv, klarade inte alls av den denna gång. Jag fick nässelutslag och det sved överallt, fast jag inte ens bränt mig. Det var bara att ligga i skuggan... Men detta var inte det värsta. Andra kvällen när vi var ute och åt började jag må så himla illa. Jag fick panik och var tvungen att lämna Jocke där och gå hem. Jag var alldeles yr och trodde jag hade fått solsting, så jag hällde i mig vätskeersättning och vatten. Resten av veckan kunde jag knappt äta något alls och fick ofta illamående på kvällen när det var middagsdags. Det var så jobbigt! Jag skämdes för att jag lämnade så himla mycket mat och fick typ leva på sallad.
När vi lanadade i Sverige igen kände jag mig så himla stressad, och jag kunde inte förstå varför. Jag hade ju precis varit utomlands och hade fortfarande semester. Men, kroppen gjorde fortfarande ont och jag började jobba igen. Då bestämde jag mig för att gå ner till extra och själv bestämma mina arbetstider för att ge min kropp en chans att återhämta sig, då den uppenbarligen behövde det.
 
Jag minns några veckor senare då jag var och åt på Fridays för att fira en vän. Jag mådde bra och hade kul när jag plötsligt började må illa och blev alldeles yr. Var återigen tvungen att ta mig ut därifrån och fick sätta mig mitt på trottoaren i stan. Det slutade med att Jocke fick köra in till stan och hämta mig och då började jag må bättre. Ca en vecka efter detta åkte jag och min familj på en liten 2-dagars semester runt Mälaren. Allt var bra, tills jag fick ett jobbigt samtal från jobbet på kvällen och bara inte kunde släppa det. Mådde lite dåligt på kvällen när vi skulle äta, men lyckades släppa det. Dagen efter, när vi var på väg till nästa stopp, började jag må så himla illa igen. Vi åkte till Skokloster och jag bara satt i solen och försökte må bättre, men det gick inte. När vi sedan gick in till slottet (minns inte namnet) kände jag mig helt svimfärdig. Fick sätta mig på en stol och bara grät. Det var det läskigaste jag varit med om! Min pappa fick beställa en specialsallad åt mig (dom hade inte ens någon sallad på menyn...) då det var det ända jag kunde äta. Vi satt ute och jag grät och försökte få i mig lite mat och cola (för energi). Efter ett tag kände jag mig lite bättre och promenerade lite med mamma innan det var dags att åka vidare. Snart började jag må dåligt igen och när vi kom fram till Sigtuna var jag tvungen att sitta kvar i bilen när dom andra gick och fikade. Jag satt ute vid vattnet med en påse (ifall jag skulle spy) och försökte lugna ner mig. Jag mådde så himla dåligt och var tvungen att sätta mig i bilen. (Usch jag mår dåligt bara av att skriva om det här). Fick panik och bad dom komma tillbaka och under tiden jag väntade så började det pirra i kroppen och mitt ansikte och mina händer domnade bort, jag kallsvettades, mådde så illa, hade panik och hjärtklappning och trodde att jag var allvarligt sjuk. Jag hade verkligen aldrig mått så dåligt i hela mitt liv! När dom kom tillbaka bestämde vi oss för att åka till vårdcentralen där jag fick en akuttid. När vi kom dit började jag må lite bättre och läkaren (som knappt kunde svenska) hittade inga fel på mig. Det gjorde mig irriterande, men vi bestämde då för att åka hem så att jag kunde få vila. Jag spenderade två-tre dygn i sängen och mådde så illa och jag minns att mamma fick koka lax till mig att äta. Jag ringde sjukupplysningen typ 10 gånger och pratade med en massa folk som sa att jag antingen var magsjuk eller hade en infektion och att det bara var att vänta ut det. Dom rekommenderade mig att äta det jag var sugen på (hallå, jag var inte sugen på NÅGOT!) och kokt mat. Fick i mig lite yoghurt och kokt lax under dessa dagar.
Sen kom en ny vecka och helgen då jag och pojkvännen skulle åka bort och fira vår 2-årsdag, men det var bara att avboka för jag mådde fortfarande så dåligt! Ringde till vårdcentralen och bad om en tid då jag haft konstant hjärtklappning i 7 dagar(!!!!!), men dom ville inte ta emot mig och sa att jag bara var orolig. Då hade jag ändå blivit tillsagd av sjukvårdsupplysningen att få en tid snarast då det inte är normalt att ha hjärtklappning så länge. Men nej, ingen tid fick jag och erfter ca 10 dagar med eländet mådde jag lite lite bättre. Åkte iväg till västkusten med familjen och det var så skönt! Dock hade jag fortfarande supersvårt att äta och att dricka alkohol. Jag åkte sedan iväg med pojkvännens familj på en liten weekend för att hälsa på hans släktingar och där mådde jag också sådär.
 
Jag bestämde mig för att försöka boka en tid hos läkaren igen, då jag inte orkade gå runt och må så dåligt hela tiden. Dagen kom och när jag började berätta för henne om mina symptom brast allt. Jag grät och grät och hon kramade om mig och sa att det var bra att gråta. Den här kvinnan berättade för mig att jag lider av panikångest. Här hade jag suttit och googlat en miljard olika sjukdomar, och så lider jag av panikångest. Det var en oerhörd lättnad att få veta vad som var fel med mig, samtidigt som det var jobbigt då inte så många tar en psykisk "sjukdom" lika allvarligt som en fysisk, fast man kan må minst lika dåligt. Hur som helst, den här läkaren gav mig en remiss till en terapeut som jag fick gå och prata med. Hon erbjöd mig en plats i en kbt-grupp och att börja gå där var det bästa jag någonsin gjort! Kul om ni orkade läsa ända hit och jag tänkte försöka skriva om min upplevelse av kbt'n i ett annat inlägg :). Ha det bäst!

Fotografering?

Kategori: Elin

Min pojkvän driver eget företag som fotograf och jag har bett honom att göra en syskonfotografering med mig, Karin och Anna. Jag är verkligen en person som vill ha hemmet fullt av foton på personerna jag älskar och det är så himla roligt att se tillbaka på gamla foton och se hur man förändrats osv. Vi får se om det blir av. Dock blir jag lite nojjig då jag tycker att jag alltid blir så himla ful på foton (hej totalt ofotogenisk!), fast jag inte känner mig det irl. Så skumt...
Världens bästa systrar!♥
 
Usch jag har gått runt med en sån obehagskänsla idag. Tror att det är stress. Jag vet nog inget värre än att gå och vänta och vänta.. Jag vill börja leva mitt liv NU (börja jobba osv) och spara en massa pengar. Det här året kommer bli minst sagt intressant då jag har börjat sätta upp mål. Förhoppningsvis blir det att ta körkort i Maj och flytta till Norrköping under sommaren. Det är bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa!

UPDATE

Kategori: Karin

 
Oj, hej! Här har det varit dött ett tag. Ja, från min sida that is. Ingen kan ju anklaga mig för att sitta vid datorn för mycket iaf ;) Det har varit brist på tid, inspiration och lust till att skriva. Men nu, i takt med att solen visar sig mer återkommer den där skrivarlusten med små små myrsteg. Det blir kanske inte blir några större skrivarsensationer från mig här och kanske heller inte så ofta. Men det här är en början, och det är ju alltid nåt.  

Det har varit en mysig och givande helg än så länge. I fredags, som Elin skrev, mötte jag upp henne och mami i stan efter jobbet. Senare joinade pappa och pojkvännen och vi bestämde oss för att äta middag i stan tillsammans. Skönt att slippa ställa sig i köket en fredagkväll. Det var verkligen supertrevligt. Älskar spontana middagar/tillställningar!
 
Obligatoriska drinken efter maten. "Lady"-drinkar på internationella kvinnodagen.

Igår ägnade jag hela dagen åt att städa, tvätta, handla och förbereda inför kvällen. Elin och hennes pojkvän kom över på lite knytis och vi kollade på finalen av melodifestivalen. Och herregud vad mätta vi blev! Det bjöds på räkor med aioli, antipastitallrik, sallad, bröd, diverse tillbehöver och efter det popcorn, chips, godis, cupcakes, glass och en underbar pecannötskolapaj som Elin bakat. Mätt var liksom bara förnamnet. Men kan man sluta proppa i sig för det? Nä :P

När bordet ännu inte var överbelamrat med mat..


Jag bakade minicupcakes med hallon i och philadelphiatopping. Svårt med gräddningstiden då de är så små så de blev tyvärr lite torra, men god smak.

Nu väntar lite tvätt på att hängas och sen blir det en promenad till mor och far för lite umgänge och kaffe.
Avslutar med ett stillében från vardagsrummet

Längtar sååå till sommar, sol och värme!

♥K

Saturday

Kategori: Elin

Har verkligen haft fullt upp den här veckan. Igår blev det inget på Makeup Institute, istället var jag på en arbetsintervju som gick jättebra, underbart! Sen åkte jag och mamma in till stan och kikade på inredning och fikade. Jättemysigt! :) När vi satt och fikade kom Karin, pappa och sen Simon, så vi bestämde oss för att äta ute. Det blev middag på Drottninghof och sen en drink på Duvel Café. Ikväll ska jag och boyfriend iväg på knytis och Mellomys hos Karin och Simon. Det ser jag fram emot! Ska strax baka en pecannötpaj med kola (lägger upp recept sen om den blev god), som jag ska ta med och göra en sallad. Känner mig helt slut, så skulle behöva en dag att bara ligga och kolla på en film eller något.. Känns som att jag gör saker HELA tiden, men det är kul :). Hoppas ni får en fin kväll!♥
Kaffe och en supergod morotskaka med nötter i. Älskar nötter!
 
En mojito till maten, lasagne med sallad och pesto, mums!!
 
Karin, jag och mamma :)
 
Lady peach, lady apple & lady strawberry, på internationella kvinnodagen ;-).

Busy busy

Kategori: Hår & smink-modell

Idag har jag minst sagt haft fullt upp. Började dagen hos Makeup Institute som hårmodell för bruduppsättning idag. Min MUA var som vanligt superduktig! Kan tycka att det är lite jobbigt att sitta still så många timmar, men hon ger mig alltid en massa gott att äta, så jag trivs bra ;). Efter uppsättningen skyndade jag mig hem och bytte om för att åka till gymmet. Körde 45 min stenhårt konditionspass. Är lagom trött nu! Har duschat, ätit middag och nu inväntar jag bf. Får se vad vi hittar på för mys. Ha en trevlig kväll!♥
 
Två foton från idag (helt osminkad):
 

Myskväll

Kategori: Elin

Avslutar den här dagen med några koppar vaniljte och lite frukt, mums, tillsammans med tända ljus och mysmusik. Just the way I like it! Jag och Malena var hurtiga och tog en promenad till Ica Maxi för att handla middag. Blev en supergod Caesarsallad. Självklart kunde vi inte hålla oss från att köpa godis också... Vi bestämde oss redan när vi gick att vi absolut inte skulle köpa något godis, men sen när man ser godiset kosta 39,90 så kan man ju bara inte motstå. Haha eller jag och Malle kan i alla fall inte det, tjockisar som vi är. Lite frukt blev det ändå till också ;). Nu ska jag fixa mina fossingar så dom är fina inför imorrn och sen blir det att sova. God natt!♥
Mumsmiddagen!

Nails

Kategori: Elin

 
 
Förra veckans naglar och dagens. Tycker det är så snyggt med stilrena naglar och det är så avkopplande att sitta och pyssla med det (förutom när man har bråttom, då finns inget värre). Skulle SÅ gärna vilja beställa en hel massa från nagelgiganten.se att leka med. Har inte alls mycket roligt hemma..
 
Nu ska jag hem till min älskade Malena, som jag inte träffat på en hel vecka och saknat så! Vi brukar ses ca 5 dagar i veckan annars ;). Laters!♥

Trend makeup

Kategori: Elin

Det blir visst två turer till Makeup institute den här veckan. Imorgon ska jag vara med på en bruduppsättning. Ska bli så kul! Bruduppsättningar är så vackra och jag har många gånger fantiserat om hur jag själv vill ha mitt hår den dagen jag gifter mig. Kände att det var dax att lägga upp fotona från förförra veckan därifrån, första gången jag var där. Har världens bästa och snällaste MUA vid namn Asmaa som tar så bra hand om mig :). Hon är superduktig!
 
Under progress
 
 
Färdigt!
 
 
Fick färg i håret också.
 
Så coolt!

Ny vecka!

Kategori: Allmänt

Har haft fullt upp i helgen och inte kunnat blogga. I fredags var jag i Farsta med Anna och sen åt vi en supergod middag hos henne. I lördags bjöd jag på lunch och fika till Karin och Simon, städade en massa och sen var det mystime med bf. Igår hade jag en supermysig dag med boyfriend. Vi var på fotografiska och såg David LaChapelle's utställning, som jag velat se läänge. Den var väldigt intressant och speciell! Inga motiv jag skulle vilja ha hemma dock... Efter fotografiska gick vi till Vapiano och åt lunch i solskenet och sen blev det en tur till Liljeholmen för "shopping".
 
Några av mina favoriter av David LaChapelle:
 
 
 
 
 
Veckans planering ser ut såhär:
* Synundersökning
* Gymmet 2 gånger
* En halvdag hos Wella
* En dag på Makeup Institute
* Träffa Malena
Plus lite annat kul :). Ha en toppenvecka alla!<3