KARIN & ELIN

Trötta torsdag - mardrömmar

Kategori: Elin

Godmorgon världen!♥ Den här dagen började inte så utvilad och underbar som jag hade tänkt mig. Vaknade inatt av en mardröm och var så rädd att jag inte kunde somna om, fast jag var sjukt trött! Var tvungen att distrahera mig med att sätta på tvn, musik och prata med en vän. Jag drömde att det var ett spöke/en ande (heheh) efter mig och det var så verkligt och obehagligt i drömmen att känslan inte släppte när jag vaknade. Det är nämligen så också att vi brukar prata om att det är någon som bor här med oss, en människa och en katt. Jag vet hur flummigt det här låter, men för oss som bor här så har vi fått den känslan. Som tur är känns det som någon snäll person, men bara tanken på något sådant gjorde att jag absolut inte kunde slappna av. Somnade med tvn på och vaknade då och då, så det var verkligen ingen utvilad tjej som gick upp vid tio. Har supermycket planerat idag, men jag får nog börja dagen med en promenad i solen och starta om mitt huvud, haha..
I somras i solen vid lovely Taxinge Slott.

Fullt upp

Kategori: Elin

 
 
 
Började dagen hos Makeup Institute (bilder kommer sen) i stan och sen var det bara att åka hem för lunch och börja baka. Erbjöd mamma att baka till hennes jobb imorgon, så jag valde att göra Leila's morotskaka x2. Den är verkligen den godaste som finns!! Här hittar ni receptet. Just nu väntar jag på att den andra kakan ska svalna så att jag kan göra frostingen och bli klar. Sen ska jag iväg på systermys ikväll. Ha en bra kväll! ♥

Tisdag

Kategori: Elin

 
Idag blir det en massa nagelfix. Finns det något fräschare än fransk manikyr? I don't think so.. Önskar jag skulle fixa naglarna på salong så dom håller sig bättre, men det får bli när jag jobbar igen. Annars idag blir det en långpromenad i det halvsoliga kyliga (burrrr) vädret och senare gymmet. Har inte tränat på över två veckor. Totalt tappat motivationen pga förkylningen som aldrig ger sig :/. Men det är bara att ta tag i det igen, så hoppas jag att det ska ge med sig. Ha en fin dag! ♥

Måndag

Kategori: Elin

Godmorgon världen! Ny vecka, nya tag. Har nyss ätit upp detta ovan. Blir alltid en kopp grönt te och en tablett d-vitamin. Försöker bota mig från förkylningar, men det funkar som vanligt inte :/. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till, snart bokar jag tid på vårdcentralen för det. Har ändå frikort och det stället känns ju nästan som hemma för mig nu efter att ha varit där en gång i veckan i mer än 2 månader och alla turer sen i maj... Tur att jag känner mig peppad på livet i övrigt i alla fall ;). Men nu till något som jag startar varje måndag med och det är en veckoplanering:
 
♦ Boka tid hos optikern
◊ Gymmet minst 2 gånger
♦ Ringa viktigt samtal
◊ Baka till både mammas och pappas jobb
 
Det var väl det viktigaste den här veckan. Blir så mycket lättare när man skriver ner saker och planerar tycker jag. Ha en fin vecka! ♥

Anna Karenina

Kategori: Allmänt

 
Igår var jag, mamma, Karin och vår syster Anna och såg filmen "Anna Karenina". Vi började med en tidig middag på favvo-kinan och delade på några rätter, mums! Nu kommer jag inte ihåg vad stället heter, men dom har bästa maten och trevligaste personalen. Hur som helst, filmen var jättebra! Älskar kostymdraman så mycket! Början tyckte jag var lite konstig först och var rädd att hela filmen skulle vara så, men som tur var så hade jag fel. Se se se den! ♥

Första gången som hårmodell

Kategori: Elin

Jag hade tänkt börja blogga regelbundet igen och skriva om bland annat ångest, hur man mår bra, saker som inspirerar mig, mitt liv och lägga upp en del foton här. Jag hoppas att KARIN också ska börja igen! ;) Det är alltid så roligt att kolla tillbaka i arkivet sen och se vad man hade för sig och förhoppningsvis kommer jag börja ta mer foton igen, för det har jag tyvärr nästan slutat med helt :/. Så nu tänkte jag börja med ett "intresse" jag har och det är att vara hårmodell.
 
Det började i januari förra året när Emma frågade om jag ville vara med och gå en visning som hårmodell för Young intercoiffure. Vem kan säga nej till det ;). Så, efter den dagen var jag fast och gick på en casting hos Wella och på den vägen är det. Hos Wella är jag mer eller mindre en gång per månad och får håret fixat och visar upp det på lite olika sätt. Jättekul tycker jag! :) Jag har ett väldigt tjockt, glatt hår med mycket bra kvalité och tunna strån. Själv kan jag inte göra så mycket med det då det tar evigheter pga att det är så tjockt och tungt, men eftersom jag har rätt fint hår är det ändå kul att det kan komma "till nytta" hos någon i alla fall.
Som hårmodell får man oftast håret färgat/slingat, man blir sminkad och stylad och visar upp för både branschfolk och press på olika visningar. Ibland gör dom också håruppsättningar.
 
Från den första visningen för Young intercoiffure:
Emma med Rapunzel-hår ;-)
 
På g!
 
Jag fick hela håret kreppat och lockat först (bild från dagen efter, därför det ser lite risigt ut).
 
Sen tvinnade frisören allt hår runt på mitt huvud. Fick ligga med överkroppet på ett bord undertiden, haha.
 
Framifrån och färdigsminkad minus läpparna.
 
Grymt snygg bästa Emma!
 
Et voila!
 
Färdig och redo för visning, som hölls för ca 30-40 pers (om jag minns rätt)
 
Frisörer och makeup-artister i full fart.
 
Otroligt vad man kan göra med hår egentligen! ;-)
 
Vi avslutade kvällen med att gå ut och äta på Vapiano. Det kändes väldigt udda att gå ut med det håret och sminket, folk ska alltid stirra som om man vore en utomjordning. Men, det gör mig inget! :)
Puss! Såhär såg jag ut då. "Pälsmössan" är alltså mitt hår... Cray! Och så j*vla snygg eyeliner!!
♥♥

Pretty

Kategori: ♥Musik♥

 

En helg i Norrköping

Kategori: Elin

Har haft världens bästa helg i Norrköping hemma hos Emma. Det blev en massa god fika, mumsig hemlagad mat, IKEA i Linköping, Berättelsen om Pi, massa bra filmer och promenader. Vi hann med mycket! ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<3

This is me

Kategori: Elin

Tankarna snurrar såhär en måndagsmorgon mitt i kaoset i mitt huvud.
Jag började tänka på var jag befinner mig i livet. Det jag kom fram till är kanske inte så förvånande. Jag är 21 år, arbetslös och allmänt trött på vintern och förkylningar. Men, när jag fördjupar mig i var jag faktiskt är någonstans och vart jag är på väg, så vet jag inte. Är jag på väg framåt, bakåt, ditåt eller hitåt? Jag har ingen aning, och det är det enda jag vet! Att vara 21 år är som att dras mellan att vara en obrydd tonåring och en högst mogen vuxen. Ett förbannat mellanting som tar mig åt olika riktningar hela tiden. Hur ska jag nu, i denna unga ålder, bestämma mig för vad jag ska syssla med i resten av mitt liv? Och nu vet jag varför jag inte kan hitta någon utbildning som lockar. Jag letar inte efter något att göra i mitt liv, utan ett sätt för hur jag vill leva mitt liv. Jag har ett starkt behov av att känna mig fri, det har jag alltid haft. Fri i den bemärkelse att det är jag som styr mitt liv, endast jag, och att jag får göra det på precis mitt sätt. Men, som den svensk jag är har jag så svårt att gå min egen väg, stå ut, våga vara mig själv, inte skämmas för den jag är. För så är det. Jag har en oerhört komplicerad hjärna med en miljard tankar i sekunden, ungefär. Jag är en känslostyrd människa som strävar efter perfektionism i precis allt. Jag är ond mot mig själv och god mot alla andra. Jag är livrädd för att göra fel, det spelar ingen roll om det är ett litet eller ett stort fel. Ett fel i min värld är att dö lite. Hur blev jag så här? Jag har alltid haft kraftig förväntansångest, vilket jag inte har insett förrän ganska nyligen. När jag var mindre och brevet från tandläkaren kom gick jag i månader, ända fram till besöket och hade ångest, tankar och rädsla om det lilla besöket som bara tar några minuter. Sådan har jag alltid varit, men sådan tänker jag inte fortsätta att vara!
 
Såhär i efterhand är jag inte ett dugg förvånad över att panikångesten kom och hälsade på. Och ja, den hälsade bara på, för jag vägrade att låta den bosätta sig hos mig. Ibland kommer han och knackar på lite försiktigt igen, men aldrig att jag släpper in honom igen, aldrig! När jag har gett mig fan på något så ska jag klara det, då finns inget annat. Tänk att min mamma fick mig att inse att jag går och bär på den här fantastiska egenskapen, ärvd från henne. Jag är oerhört stolt över mig själv som kämpade mig igenom hemska tankar och hemska känslor och besegrade min ångest, för det hade jag ju bestämt mig för att göra. Aldrig i livet att jag tänker gå och må dåligt resten av livet! Nej, jag vill leva och njuta av att leva. Jag har fortfarande mängder med problem som håller mig tillbaka, men om det är något jag har lärt mig om mig själv nu så är det att allt går att ändra. Man kan om man vill! Alla kan ändras, oavsett om man är ung eller gammal. Allt handlar bara om vilja. Och vilja, jo det har jag nu!