KARIN & ELIN

Ett virrvarr av idéer

Kategori: Allmänt


Vi har nu bott i den här lägenheten i 10 månader. Det mesta fick vi iordning ganska snabbt då vi i förväg köpt alla möbler vi behövde. Men så var det ju det här med smådetaljer - det som i min mening gör hemmet.
Väldigt mycket har kommit till under dessa 10 månader. Man köper en sak här och en sak där. Men vi har iaf hållt oss till en och samma stil; svart och vitt, klassiskt modernt med lite av en tvist här och där. Överlag är vi supernöjda med hur det ser ut här hemma, men det är en sak vi båda tycker saknas. Foton! Det är alldeles för kalt och opersonligt på väggarna. Nu har vi planerat in en tur till IKEA imorgon för att köpa ramar bl.a. och förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan vi kan njuta av våra fina foton på väggarna. Självklart är det ju inte så enkelt så som att bara inhandla ramar - nä, vi måste även skicka in foton för framkallning och leta upp och köpa en sån där fiffig "tavelhängarlist" (en sån som gör att man slipper borra hål i väggen för varje tavla).
Och när vi ändå besöker IKEA ska jag passa på att skaffa mig en snygg sideboard att ha brevid sängen. Är i desperat behov av lite förvaringsutrymme för diverse saker. Funderar på denna snygga:

Alltså, hur söt är inte tavlan och kudden??! Måste ha! Från Mio.

♥Karin


BLUE

Kategori: Elin

 
Två blåa snyggingar från skopunkten. 349:- respektive 399:-. De första skulle jag använda som lite snyggare höstskor, kanske till ett par svarta jeans eller ett par tights. Det andra paret är mer partyskor tycker jag. Både billiga och snygga skor!

Ipl-behandling

Kategori: Elin

Igår var jag och gjorde min allra första ipl-behandling (en behandling med laser). Jag var lite nervös innan då jag inte visste hur min hud skulle reagera på behandlingen och hur det skulle kännas. Jag blev dock positivt överraskad. Huden blir ordentligt nedkyld innan på områdena där behandlingen ska utföras. På vissa ställen, där huden tex är tunnare, kunde jag känna lite obehag, ungefär som en snärt av en gummisnodd. På andra ställen kände jag bara lite värme, så det var inte så farligt alls och jag kände ingenting efter och det syns heller inget! Det tar heller inte så lång tid för en behandling med ipl. Jag går hos Scandoc Clinic som ligger på en sidogata till Drottninggatan. Mycket fräscht ställe och trevlig personal. Kan starkt rekommendera!
 
Här kommer lite info från deras hemsida om permanent hårborttagning:
För att uppnå permanent hårborttagning kan det ibland krävas många behandlingar.
Resultaten är högst individuella och vissa personer kan kräva upp till 10 - 12
behandlingar på ett område. Hur många behandlingar som man behöver genomgå beror
på en rad olika faktorer - färg på hårstrån, hudfärg, diameter på
hårstrån.
Tidigare genomgångna behandlingar kan även påverka
behandlingsresultatet.
Mörkhyade personer kräver en mer intensiv behandling än personer med ljus hy.
Det är en anledning till att man bör undvika att sola före behandling. Dessutom
spelar de olika växtfaserna som hårstrån befinner sig i en roll. Behandlingen
kan bara påverka hårstrån som befinner sig i en aktiv tillväxtas. På grund härav
krävs upprepade behandlingar. Hur ofta behandlingarna skall ske är också
individuellt. Somliga personer har en snabb och intensiv hårväxt och har kan
behandlingarna göras var 3:e vecka. Andra personer har en långsammare hårväxt.
Då krävs längre intervall mellan behandlingarna ibland upp till 6-8
veckor.
Vi använder maskiner från Palomar som garanterar ett gott
slutresultat.

Recept: Tomatsoppa

Kategori: Recept

Jag tänkte tipsa om ett recept här på en väldigt enkelt och riktigt god tomatsoppa. Det här receptet har jag hittat på recept.nu, men dubblerat för att göra det till en vanlig måltid. Det här räcker till 4 personer.
 
Du behöver:
2 gula lökar
4 msk olja (ex rapsolja)
8 dl krossade tomater
8 dl grönsaksbuljong (alt hönsbuljong)
2 tsk oregano
 
Så här gör du:
1. Skala och hacka löken fint. Fräs löken mjuk i matoljan i en kastrull. Blanda buljongtärningarna med vattnet (1/2 liter kokande vatten till varje tärning) Tillsätt tomatkross och buljongen i kastrullen. Låt det hela koka i 5 minuter.

 2. Mixa soppan slät i en matberedare eller mixer. Häll tillbaka i kastrullen och hetta ev. upp före servering.

 

TIPS! Smula ner tunna bitar av ost i soppan, så blir den ännu godare!

New

Kategori: Elin

Igår mötte jag upp Karin för lite höstspaning i Nacka Forum. Dessa två snygga armband fick följa med hem från Lindex Holly & White collection. Riktigt snygga höstiga kläder kan man hitta därifrån! Armbanden kostar 79,50 kr styck och finns i flera olika färger.

MC BOOTS

Kategori: Elin




Fram till den 9 september har Bik Bok 50% rabatt på alla sina skor och jag skulle gärna slå till på dessa! Utan rabatt är priset 1199:- vilket är alldeles för dyrt för mig, men vad man kan förvänta sig av ett par skor i äkta läder. Med rabatten är det i alla fall överkomligt och jag råkar vara i ett stort behov utav nya höstboots.

Två fina

Kategori: Allmänt


Dessa två skulle jag gärna köpa om jag inte redan hade ca 4 höstjackor. Nog är nog liksom. Västen är från H&M och har ett riktigt höstigt och fint innertyg och går att spänna tajtare bak i ryggen. Den klassiska snygga jackan är från Gina Tricot och det går att ta bort pälskragen till när det börjar bli kallare och ha en tjock halsduk till istället.